onsdag 21 augusti 2013

SNÄCKAN & PÄRLAN KOMMER!


Fredag 6 september presenteras Snäckan & Pärlan, en musikerduo som består av Rebecka Reinhard och Cicely Irvine. Hösten 2012 möttes deras vägar i Göteborg där de fastnade för varandras musik och ville pröva att spela sina egenskrivna låtar ihop. Rebecka har uppträtt solo med sin stundtals melankoliska musik i Paris och Stockholm där hon tidigare varit bosatt. Atlas Sound, Jens Lekman och Kurt Vile är några av hennes många musikaliska influenser. Cicely har länge gjort musik till film, men har också uppträtt live som soloartist. Hon samlar på instrument och har med hjälp av en loopstation byggt ljudlandskap från scenen. På senare år har hon även börjat skriva text till sin gitarrbaserade musik - låtar som hon numera framför och arrar tillsammans med Rebecka. Snäckan & Pärlan är ett musikaliskt möte mellan två ganska olika låtskrivare och artister, ett band utan frontperson där stämsång, gitarrplock och melodika tonsätter texterna.  Musiken går att beskrivas som akustisk, folkinspirerad indiepop. 

Till Snäckan & Pärlan kommer maten att utforska det gröna köket, vad växer i Dalsland under denna månads skördetid? Äpplen, svamp…..? 

Lyssna på Snäckan & Pärlans låt Iceland, Charlies favoritlåt och sommarplågan hemma hos oss i Rostock (på ett bra sätt!)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar